Programy
Místo
Město

Čt 28.března
442490 přístupů

Akce: ZRUŠENO!!! Kulinářská degustace francouzských vín a pokrmů


27.9.
18:00

přednáška
přednáška

ZRUŠENO!!! Kulinářská degustace francouzských vín a pokrmů

Místo: Městská knihovna Varnsdorf, Otáhalova 1260, Varnsd
Město: Varnsdorf
Milujete francouzská jídla a vína, nebo naopak byste rádi poznali jejich chuť, barvu, vůni? Zveme Vás na řízenou degustaci francouzských pokrmů a vín spojenou s přednáškou, kterou si pro zájemce připravila firma WINAM s.r.o.
Poznáte 6 tradičních jídel a vín z celé Francie. Rezervace a předprodej vstupenek v informačním centru Varnsdorf (omezený počet míst). Cena za osobu 490 Kč


DEGUSTAČNÍ MENU:
Champagne Brut Tradition - Amuse-bouche - Croquettes de Poisson
Jako aperitiv sklenička delikátního šampaňského s typickou jednohubkou ”amuse-bouche”- francouzským kulinářským smyslem pro detail, který naladí chuťové pohárky.

Muscadet Blanc - Valée de la Loire - Quiche Lorraine Traditionnelle
Specialita francouzské kuchyně - slaný koláč z křehkého těsta s vaječno-smetanovou náplní se šunkou v doprovodu typického bílého vína z údolí Loiry z odrůdy Muscadet.

Coulanges la Vineuse Blanc - Bourgogne Gougères
Svěží burgundské chardonnay s jemným citrusovým aroma a minerálními podtóny jako společník k burgundské specialitě ze sýra, která má dokonce svůj “Svaz labužníků s degustátorů”.

Cairanne Rouge - Côte du Rhône - Ratatouille Nîmoise
Známý zeleninový pokrm z oblasti středomoří, doprovázený regionálním elegantním červeným cuvée z odrůd Grenache, Mourvèdre a Syrah s vůní lékořice a tabáku.

Minervois Rouge - Languedoc - Les Petits Pâtés de Pézenas
Tradiční specialita Languedocu, která má svůj původ ve 13. století - masová směs v těstíčku, doprovázená sametovým cuvée ze známé apelace Minervois s tóny ovoce a griotky.

Bordeaux Blanc - Les canelés
Sladká tečka na závěr - drobný desert, pocházející z 18. století, který nesmí chybět na žádné z důležitých událostí v Bordeaux, doprovázený elegantním sladkým vínem z této oblasti.
Zobraz další akce v tento den.

(c) webmaster