Po 5.května
455218 přístupů
Akce: ZRUŠENO!!! Kulinářská degustace francouzských vín a pokrmů
Pá 27.9. 18:00 ![]() přednáška |
ZRUŠENO!!! Kulinářská degustace francouzských vín a pokrmůMísto: Městská knihovna Varnsdorf, Otáhalova 1260, VarnsdMěsto: Varnsdorf Milujete francouzská jídla a vína, nebo naopak byste rádi poznali jejich chuť, barvu, vůni? Zveme Vás na řízenou degustaci francouzských pokrmů a vín spojenou s přednáškou, kterou si pro zájemce připravila firma WINAM s.r.o. Poznáte 6 tradičních jídel a vín z celé Francie. Rezervace a předprodej vstupenek v informačním centru Varnsdorf (omezený počet míst). Cena za osobu 490 Kč DEGUSTAČNÍ MENU: Champagne Brut Tradition - Amuse-bouche - Croquettes de Poisson Jako aperitiv sklenička delikátního šampaňského s typickou jednohubkou ”amuse-bouche”- francouzským kulinářským smyslem pro detail, který naladí chuťové pohárky. Muscadet Blanc - Valée de la Loire - Quiche Lorraine Traditionnelle Specialita francouzské kuchyně - slaný koláč z křehkého těsta s vaječno-smetanovou náplní se šunkou v doprovodu typického bílého vína z údolí Loiry z odrůdy Muscadet. Coulanges la Vineuse Blanc - Bourgogne Gougères Svěží burgundské chardonnay s jemným citrusovým aroma a minerálními podtóny jako společník k burgundské specialitě ze sýra, která má dokonce svůj “Svaz labužníků s degustátorů”. Cairanne Rouge - Côte du Rhône - Ratatouille Nîmoise Známý zeleninový pokrm z oblasti středomoří, doprovázený regionálním elegantním červeným cuvée z odrůd Grenache, Mourvèdre a Syrah s vůní lékořice a tabáku. Minervois Rouge - Languedoc - Les Petits Pâtés de Pézenas Tradiční specialita Languedocu, která má svůj původ ve 13. století - masová směs v těstíčku, doprovázená sametovým cuvée ze známé apelace Minervois s tóny ovoce a griotky. Bordeaux Blanc - Les canelés Sladká tečka na závěr - drobný desert, pocházející z 18. století, který nesmí chybět na žádné z důležitých událostí v Bordeaux, doprovázený elegantním sladkým vínem z této oblasti. |
(c) webmaster