Programy
Místo
Město

Čt 18.dubna
443251 přístupů

Akce: THE BACKWARDS - World Beatles Show

St
14.12.
19:00

koncert
koncert

THE BACKWARDS - World Beatles Show

Místo: Dům kultury Střelnice Rumburk, p. o.
Město: Rumburk
Strhující výlet do hudební minulosti plné nezapomenutelných hitů pro několik generací fanoušků Beatles čeká na všechny návštěvníky koncertu kapely The Backwards - World Beatles Show .

I 50 let po rozpadu nepřestaly být Beatles fenoménem. 10. dubna 1970 svět poprvé uslyšel zprávu o rozpadu kapely. Většina hudebních odborníku se shoduje na tom, že došlo k jakémusi opotřebování materiálu, nikoli ochabnutí tvůrčích sil, protože jejich tvorba měla stoupající tendenci. Je tedy jasné, že po rozpadu kapely každý z členů pokračoval v sólové kariéře a vzniklo mnoho hitů, které se také zapsaly do hudební historie.

The Backwards - World Beatles Show je slovenská revivalová kapela imitující Beatles. Založena byla v roce 1995 v Košicích na východním Slovensku.

Úspěch kapely, který je bezesporu jedním z nejlepších Beatles revivalů na světě, odstartovalo vítězství na nejprestižnějším festivalu Beatles revivalů na světě, Beatlefestu v New Yorku v roce 1998 a v roce 2003, když svůj titul přijeli obhájit. Ocenění získali jak za nejlepší zvuk, tak i za nejlepší image.
Známými se stali také díky účinkování v hudebně–zábavných pořadech všech našich i slovenských televizí. Kromě mnoha turné po USA, pravidelného koncertování v Čechách a na Slovensku, kapela hrála také po celé Evropě, a dokonce i v africké Keni. Kapela koncertovala i v Liverpoolu ve slavném Cavern clubu, kolébce Beatles.
Dnes je tato kapela známa jak v Evropě, tak i ve Spojených státech, kde odehráli koncerty v největších městech dvaceti tří států.

Kapela je známa svým smyslem pro detail. TNemají pouze dokonale vypracovaný zvuk, ale dbají také na image, stage look, souhru a produkci. Pro znalce a muzikanty je také nesmírně přitažlivý fakt, že kapela pro co nejvěrnější zvuk používá stejnou hudební aparaturu a modely hudebních nástrojů kvalitních značek jako Vox, Rickenbacker, Gretsch, Höfner, Ludwig atd.

Složení kapely
John Lennon – Dalibor Štroncer
Paul McCartney – Miroslav Džunko
George Harrison – František Suchanský
Ringo Starr – Daniel Škorvaga

Vstupné
1.-5. řada: 430,- Kč
6.-13. řada: 390,- Kč
14.-21. řada: 350,- Kč
Zobraz další akce v tento den.

(c) webmaster