Programy
Místo
Město

Út 19.března
442125 přístupů

Akce: Incendios - dokumentární film

Út
4.10.
18:00

film
film

Incendios - dokumentární film

Místo: Městská knihovna Varnsdorf
Město: Varnsdorf
Dokumentární film z festivalu Jeden svět
Jaké téma film postihuje? Ekologie a zodpovědná spotřeba / Latinská Amerika

Režie: Martin Trabalík, Geraldine Zambrana Velez / Země původu: Česká republika, Bolívie / Rok výroby: 2021 / Stopáž: 59 min.

Ničivé požáry sužují Bolívii a skupina dobrovolných hasičů dělá, co může, aby oheň udržela na uzdě. Nestojí však pouze proti přírodnímu živlu, ale především proti bezohlednému odlesňování. Vypalování porostu je součástí lidského hospodaření od nepaměti, v Jižní Americe se však nad hořícím lesem protínají ekonomické zájmy několika vlivných jedinců s ekologickými a klimatickými dopady i utrpením místních obyvatel. Křehká příroda, už tak strádající následky klimatických změn, zde mizí závratným tempem. V Bolívii je vypalování stále legální a nedostatečně regulovanou praxí.

Český dokumentarista Martin Trabalík a bolivijská režisérka Geraldine Zambrana Velez se s kamerou vydali do Bolivie, aby zde zachytili snahy dobrovolných hasičů o zamezení vypalování pralesa Chiquitano. Navzdory veškerým snahám environmentalistů totiž tento tropický suchý les stále trpí kvůli průmyslovým a zemědělským zájmům.

Vstup zdarma
Zobraz další akce v tento den.

(c) webmaster